Lotsens hus vid hamnen i Ljugarn

Efter att ha varit i familjens ägo i mer än 50 år och varit till glädje för tre generationer har det nu blivit dags för oss att lämna vårt sommarhus i Ljugarn. Under våren/sommaren kommer det att lämnas till mäklare för försäljning.

Ljugarn, med den fantastiska badstranden, ligger 45 km – eller tre kvars bilresa – från Visby och har varit ett sommarparadis sedan förra sekelskiftet. Åtskilliga kulturpersonligheter som t.ex. Bo Setterlind och Alice Lyttkens, konstnärerna Louis Sparre och Jacob Hägg, har tillbringat sina somrar här. Här finns golfbana med restaurang; man kan också äta gott på Smakrike, m.fl. restauranger och frukostfrallan köper man på Espegards Konditori.

Vårt hus uppfördes 1921 av lotsen Niklas Garnström och sommaren 1958 tog vi över. Huset har en boyta på 127 m2.

Bottenplan består av sällskapsrum med stort fönster ut mot havet och kakelugn. Stort, öppet kök med braskamin. Där finns också veranda, badrum/toalett, möblerbar hall och litet sovrum.

På övre plan finns två sovrum. Ett med balkong i norr och det andra med kakelugn och balkong i söder med utsikt över havet och hamnen.

I den lummiga trädgården – 2468 m2 – växer bland annat biggaråträd, ett valnötsträd, syrener, fullvuxna kastanjer och stora bestånd med kraftig murgröna. I trädgården finns också det ”gröna huset” med två rum samt det som idag fungerar som snickarbod med stora förvaringsutrymmen.

frankzen@hotmail.se

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s